Annons

Annons

Annons

Skåne

Livstid – mördade sin fru på p-husets tak

Kvinnan som ville skiljas attackerades upprepade gånger med kniv. Hon försökte fly från bilen men höggs till döds i ett parkeringshus i Malmö.

Nu döms hennes man till livstids fängelse.

I april knivhöggs en kvinna till döds på taket till ett parkeringshus på Stadionområdet i Malmö. Nu meddelar Malmö tingsrätt dom mot hennes make. Arkivbild.

Annons

En större rättspsykiatrisk undersökning visade att den 37-årige mannen inte led av en allvarlig psykisk störning vid dådet den 13 april i år. Han bedöms inte heller varit allvarligt psykiskt störd när undersökningen genomfördes. Han har erkänt att han har mördat sin hustru på taket av parkeringshuset och döms till livstids fängelse för brottet.

Kvinnan hade stämt möte med sin man för att hon ville skiljas. På plats fick hon 24 hugg med kniv – i och utanför bilen, när den stod parkerad i parkeringshuset på Stadionområdet i Malmö.

Annons

Annons

Mannen ska ha varit kvar på taket i närmare två timmar efter dådet och ringt några samtal utan att berätta vad som hänt. Han ska även ha gjort sökningar på internet om bland annat "minimistraff för mord i Sverige".

Till slut kallade han en manlig bekant till parkeringshuset och efter att vännen larmat 112 kunde 37-åringen gripas på plats av polisen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan