Annons

Annons

Annons

Läskrisen

Skolministern bjuder in kulturchefer

Skolminister Lotta Edholm (L) bjuder in kulturcheferna för landets sex största dagstidningar till ett samtal om barn och ungas läsvanor. Detta efter att kulturcheferna gått ut i ett gemensamt upprop.

Skolminister Lotta Edholm (L) bjuder till samtal. Arkivbild.

Bild: Lars Schröder

Annons

"Det är mycket välkommet att läskrisen lyfts på det här sättet. Jag kommer göra mitt för att skolan ska vara en motkraft. Vi har börjat genom att byta ut skärmtid mot lästid, gjort historiska satsningar på läromedel, skönlitteratur och bemannade skolbibliotek. Men det kommer inte räcka", säger Lotta Edholm i ett skriftligt uttalande till TT.

"Ska vi nå barnen med svårast förutsättningar behövs en bred uppslutning. Tillsammans med kulturminister Parisa Liljestrand kommer jag därför att bjuda in kulturcheferna för samtal om hur vi gemensamt kan kraftsamla", avslutar hon.

Annons

Annons

Det var på söndagen som kulturcheferna för Göteborgs-Posten, HD-Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet och Aftonbladet gick ut och krävde att politiker ska agera mot att svenska barn och unga läser allt mindre.

Uppropet finns att läsa här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan