Annons

Annons

Annons

Skandalkyssen i VM

Hermoso anklagar förbundet inför Sverigematchen

Fotbollsstjärnan Jennifer Hermoso anklagar Spaniens fotbollsförbund RFEF för att "skrämma och hota" världsmästarlaget genom att ta ut dem till två Nations League-matcher, varav den ena mot Sverige, trots att de inte vill spela.

Jennifer Hermoso (till vänster). Arkivbild.

Annons

Den spanska landslagsstjärnan, som mot sin vilja blev kysst på munnen av förbundsordföranden Luis Rubiales vid segerceremonin i samband med VM-vinsten, finns inte med bland de uttagna men uttrycker stöd för sina lagkamrater.

"Spelarna är säkra på att det här är ytterligare en del av en strategi bestående av söndring och manipulation. De vill skrämma och hota oss genom med rättsliga åtgärder och ekonomiska sanktioner", säger Hermoso i ett uttalande som hon publicerade på X, tidigare Twitter, natten mot tisdag svensk tid.

Annons

Annons

Efter kysskandalen råder kaos i Spanien och så sent som i fredags gick 39 spelare ut och meddelade att tänkte fortsätta den bojkott man startat, trots att Luis Rubiales och förbundskaptenen Jorge Vilda tvingats bort.

Under måndagen stod det dock klart att hela 15 av 23 VM-spelare har låtit sig övertalas till att trots allt ställa upp – om man får tro den nye huvudtränaren Montserrat "Montse" Tomé.

Det handlar bland annat om stjärnor som Barcelonatrion Aitana Bonmatí, Alexia Putellas och Mariona Caldentey.

Ett av namnen som inte fanns med bland dessa var Jennifer Hermoso, vilket enligt Tomé beror på att hon vill "skydda" henne.

En bild som inte delas av den 33-åriga stjärnan själv.

"Skydda mig från vad? Och från vem?", säger hon i uttalandet.

Sverige–Spanien har avspark klockan 18.30 på fredag, och spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Fakta

Fakta: Spaniens Nations League-trupp

Målvakter: Misa Rodríguez, Cata Coll, Enith Salón.

Backar: Irene Paredes, Laia Aleixandri, María Méndez, Oihane Hernández, Olga Carmona, Ona Batlle, María éon.

Mittfältare: Aita Bonmatí, Alexia Putellas, Patricia Guijarro, María Pérez, Teresa Abelleira, Rosa Márquez.

Anfallare: Athenea del Castillo, Esther González, Eva Navarro, Inma Gabarro, Mariona Caldentey, Amaiur Sarriegi, Lucía García.

Förbundskapten: Montserrat Tomé.

VM-spelarna som saknas:

Rocío Gálvez, Real Madrid, Laia Codina, Barcelona, Ivana Andrés, Real Madrid (skadad), Jennifer Hermoso, Pachuca, Irene Guerrero, Atlético Madrid, Alba Redondo, Levante (skadad), Salma Paralluelo, Barcelona (skadad).

Även Claudia Zornoza, Real Madrid, saknas. Men hon meddelade förra veckan att hon har avslutat landslagskarriären.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan