Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Om Helsingborgs Dagblad

Dataskydd och GDPR

Här finns information om hur Helsingborgs Dagblad behandlar personuppgifter.

Den nya dataskyddsförordningen, även kallad GDPR gäller från den 25 maj 2018. Den gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.
Läs vidare på länkarna nedan om vill du veta mer om hur vi på Helsingborgs Dagblad skyddar dina personuppgifter. Observera att en del av informationen gäller för hela Bonnier News-koncernen (där Helsingborgs Dagblad ingår tillsammans med bland andra Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen).
Svar på vanliga frågor om personuppgifter på Helsingborgs Dagblad
Personuppgiftspolicy för Bonnier News
Cookiepolicy för Bonnier News
Annonsering inom Bonnier News
Fullständiga prenumerations- och användarvillkor
Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor
Fakta

Detta är GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation), på svenska ”Allmänna dataskyddsförordningen”, ersätter den 25 maj 2018 den nuvarande personuppgiftslagen (PUL). Lagen omfattar alla typer av verksamheter och instanser som samlar in och lagrar personuppgifter.

Mycket i GDPR liknar de regler som redan finns i PUL. Några nyheter är att den som läggs in i ett register, med vissa undantag, har rätt att få ta del av sina uppgifter, få sina uppgifter flyttade och få sina uppgifter raderade.

Registerhållaren har en månad på sig att tillmötesgå en sådan begäran, men kan i vissa fall få en extra månad.

I och med att GDPR innebär att alla EU-medlemsländer får ett likvärdigt skydd för personuppgifter får data överföras fritt mellan EU-länder. När det gäller länder utanför EU får överföring bara ske om säkerheten där är tillräckligt god.

Källa: Datainspektionen

Gå till toppen