Michelin-kock vill motbevisa att vegansk mat är tråkig.
Cancer i familjen och nyårslöfte blev vändningen – och starten för företaget Nothing fishy från Vadensjö ska hjälpa till att rädda haven.
Kockarna bakom veganfisken: ”Folk tror de äter riktig fisk”Ökat kaffesug i Asien och tuffare villkor för kaffeodlare driver upp priset.
Kaffe – en framtida lyxvaraKlimatfrågan är en viktig faktor bakom utvecklingen.
Allt fler miljarder investeras i alternativ till köttValet av investerare är kritiskt för en lyckad tillväxtresa.
Svår balansakt för nya livsmedelsföretag att växa sig stora ”Vi har valt att bygga på det som finns i myllan”.
Sveriges första matinkubator finns i SkåneKan man skriva ut mat? Vad är spökkök? Labbodlad kyckling?
TV: Fem trender för framtidens matGenteknik kan stoppa upptaget av kadmium i vete.
Forskare tar fram nyttigare grödor med hjälp av ”gensaxen”Vi listar aktörerna i Skåne som jobbar med framtidens mat.
Kartläggning: Här är den nya maten i Skåne”Här borde vi använda lokalodlade bönor.”
Halva priset för skånsk lupinmatForskare och entreprenörer utvecklar moderna matklassiker.
Framtidens middagar forskas fram i SkåneSka stärka Skånes tillväxt inom livsmedel.
Livsmedelsinkubatorn öppnar kontor på Minc i Malmö